Levykauppa Äx

Uutuuslevyjä toki on ilmestynyt  tälläkin viikolla, mutta haluaisin silti kertoa hieman tarkemmin omasta mielestäni yhdestä Suomen parhaasta levykaupasta nimeltään Levykauppa Äx! Tämä musiikkikauppaketju löytyy monesta kaupungista ympäri Suomea, oma suosikkini on Helsingin Asematunnelin liike ja sinne tie viekin vähän väliä! Ulkoisesti tämä levykauppa ei ehkä näytä mitenkään erityiseltä, mutta kun liikkeeseen tutustuu tarkemmin, ymmärtää millainen helmi tässä onkaan kyseessä!

Levykauppa Äx historia

Liike starttasi jo vuonna 1997 ja sen jälkeen levykauppa onkin ollut melkeinpä pelkästään nousussa! Uusia liikkeitä perustettiin pian perustamisen jälkeen. Myynti on kasvanut useimpina vuosina, ainoastaan vuonna 2013 levykauppa teki ensimmäistä kertaa tappiota. Siitä huolimatta kauppa on vieläkin voimissaan ja laajentamalla valikoimaansa Levykauppa Äx on tehostanut myyntiään.

Mikä tekee Levykauppa Äx:stä erikoisen?

Se, että tämä todellakin on musiikin ystävien oma liike. Levykauppa, joka tunnetaan myös nimillä Levykauppa X tai Recordshop X, haluaa tarjota jotakin kaikille tyylilajeista riippumatta, eikä keskittyä vain yhteen lajiin, kuten moni muu levykauppa tekee. He myyvät myös yhtyeiden omakustannelevyjä, käytettyjä levyjä sekä vinyylilevyjä, joiden suosio onkin kasvanut valtavasti viime vuosien aikana. Levykauppa Äx:n tiloissa järjestetään usein paikallisten muusikoiden keikkoja. Avainhenkilöt Jyri Lipponen ja Jari Lipponen ovat tehneet rohkeita päätöksiä, jotka ovat olleet loppujen lopuksi hyvin kannattavia liikkeelle. Esimerkiksi vuonna 2013 Levykauppa Äx alkoi vastaanottaa Bitcoin-valuuttaa maksuvälineenä, ja Jyri Lipponen kommentoi asiaa näin: “Emme ole varmoja oikeastaan mistään Bitcoiniin liittyen, mutta haluamme ehdottomasti aina olla mukana kokeilemassa kaikkea mikä voi osaltaan horjuttaa totuttua maailmanjärjestystä.” Tämä kuvaileekin erinomaisesti itse brändinkin antamaa kuvaa itsestään ja sen takia moni rakastaakin tätä rohkeaa liikettä!

Tällä hetkellä levykauppoja löytyy Helsingistä jo useampia sekä Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta, Oulusta, Lappeenrannasta, Tampereelta ja Turusta. Muista, että tuotteita voi tilata heidän nettikaupastaankin!

Tässä vielä hauska video yhdestä Levykauppa Äx:ssä viime vuonna järjestetystä Steve ‘N Seagulls -bändin keikasta!