Musiikin striimausta ilmaiseksi

Musiikin suoratoisto on nykyään arkipäivää, ja monet musiikkipalvelut tarjoavat laajan valikoiman kappaleita kuunneltavaksi milloin tahansa. Monet näistä palveluista edellyttävät kuitenkin maksullista tilausta, mikä voi olla esimerkiksi opiskelijalle tai muuten tiukalla budjetilla elävälle musiikin ystävälle ongelmallista. Onneksi on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja. Tässä kirjoituksessa esittelemme parhaat ilmaiset musiikkipalvelut, jotka sopivat vähävaraisillekin kuuntelijoille.

Suosittu Spotify tarjoaa kattavan ilmaisversion

Spotify on yksi tämän hetken suosituimmista musiikkipalveluista, joka tarjoaa Premium-tilausten ohella myös ilmaisen version. Spotify Free sisältää jonkin verran mainoksia kappaleiden välissä, mutta kuunnella voit kuitenkin rajattomasti. Ilmaisversio tuo ulottuvillesi myös saman, yli 50 miljoonan kappaleen musiikkikirjaston, kuin Premium-versiokin. Spotifysta löytyy musiikin lisäksi myös erilaisia podcasteja ja äänikirjoja, joten se tarjoaa varsin kattavasti audioviihdettä erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Mainosten ohella eniten häiritsevä rajoite ilmaisversiossa on se, ettet voi eri soittolistoilla aina kuunnella juuri haluamiasi kappaleita. Joudut siis tyytymään sekoitettuun toistojonoon. Skippauksien määrä on myös rajoitettu kuuteen kertaan tunnissa. Spotify Free on rajoituksista huolimatta ilmaisten musiikkipalveluiden parhaimmistoa; lukuisat valmiit soittolistat ja mieltymystesi perusteella luodut suositukset vievät striimauskokemuksesi aivan uudelle tasolle.

Jos tykkäät kuunnella musiikkia tietokoneen kautta ja käytössäsi on tällä hetkellä Windows 10, nyt kannattaa olla tarkkana! Mikäli tietokoneesi täyttää tietyt laitteistovaatimukset, voit ladata uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän täysin ilmaiseksi. Musiikkipalveluiden pyöritys käy jouhevasti, kun järjestelmäsi on ajan tasalla.

YouTube Music on Spotifyn kovin kilpailija

YouTube Music on toinen suosittu vaihtoehto musiikin striimaamiselle ilmaiseksi. Voit kuunnella suosikkiartistejasi yli 60 miljoonan kappaleen valikoimasta niin paljon kuin vain jaksat. Ilmaisversiossa on kuitenkin luonnollisesti mainoksia katkaisemassa musiikin toistoa, ja Spotifyn tapaan musiikkia täytyy kuunnella shuffle-tilassa. YouTube Music ei myöskään suoranaisesti salli musiikin kuuntelua puhelimen näytön ollessa suljettuna, mutta tämän rajoituksen voi kuitenkin melko helposti kiertää netistä löytyvillä ohjeilla.

YouTube Musicin maksullinen versio pitää sisällään myös kappaleiden musiikkivideot, mutta ilmaisessa versiossa niitä ei toisteta. Videot löytyvät totta kai perus YouTubesta maksutta, jos niitä mielii katsella. Maksullisissa versioissa vaihtoehtoina on pelkkä YouTube Music Premium, joka tarjoaa mainoksettoman ja laadukkaan musiikkikokemuksen tai YouTube Premium, jossa myös videoiden mainokset häviävät.

SoundCloud on areena tuntemattomille artisteille

SoundCloud on hieman edellä mainituista palveluista poikkeava striimauspalvelu, jonka valikoimissa on etenkin pieniä ja toistaiseksi tuntemattomampia artisteja. SoundCloud on myös maksuasioissa tunnetusti reilu artistejaan kohtaan. Ilmaisversiossa kappaleita on kuunneltavaksi kymmeniä miljoonia huikean 320 miljoonan kappaleen joukosta, ja jos olet itsekin muusikko, voit ladata alustalle myös omia kappaleitasi – ilmaisversiossa tosin rajoitetusti.

SoundCloudin maksullinen versio, SoundCloud Go, tuo saataville koko katalogin ja poistaa myös kaikki mainokset. Kuuntelu on tällöin mahdollista myös offline-tilassa. Ilmaisversio tuo ulottuvillesi silti varsin hyvän valikoiman uutta ja raikasta musiikkia. Valtavirtamusiikkiin kyllästyneelle SoundCloud voikin olla varsin nappivalinta.

Deezer Free tarjoaa laadukkaan kuuntelukokemuksen

Deezer on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat hyötyä premium-tason palvelusta ilman maksuja. Se pyrkii Spotifyn tavoin arvaamaan käyttäjän mieltymyksiä luomalla muun muassa räätälöityjä soittolistoja. Deezerin ilmainen versio sisältää toki mainoksia, mutta voit silti kuunnella musiikkia ilman rajoituksia. Kuuntelu on mahdollista kuitenkin vain shuffle-tilassa. Kappaleita palvelussa on yli 73 miljoonaa, ja Deezer Free tarjoaa pääsyn näihin kaikkiin.

Deezer Premium mahdollistaa monien hauskojen lisäominaisuuksien käytön, juuri haluamiesi kappaleiden kuuntelun ja musiikista nauttimisen myös offline-tilassa. Luonnollisesti myös mainokset poistuvat. Jos koet nämä ominaisuudet toissijaisiksi, Deezer Free tarjoaa sinulle varsin korkealaatuisen striimauskokemuksen laitteella kuin laitteella.

Musiikin kuuntelun ei tarvitse olla kallista

On täysin ymmärrettävää, että musiikkipalvelut ovat maksullisia; paitsi artistit, myös palvelun tarjoava yritys työntekijöineen tarvitsevat kuuntelijoilta ja käyttäjiltä tulevia säännöllisiä rahavirtoja. Toisaalta kaikilla meistä on oikeus musiikista nauttimiseen, rahatilanteesta riippumatta.

Jos premium-ominaisuudet eivät ole sinulle välttämättömiä ja olet valmis sietämään jonkin verran mainoksia kuuntelukokemuksesi yhteydessä, ei musiikin kuuntelemisesta ole tarvetta pulittaa kuukausittaisia maksuja. Muista hyödyntää myös mahdolliset ilmaiset kokeilujaksot, joita monet musiikin suoratoistoon keskittyvät palvelut tarjoavat. Vaihtoehtoja on nykypäivänä enemmän kuin koskaan, joten tulet varmasti löytämään juuri mieleisesi alustan lempimusiikkisi kuunteluun!