Musiikkifestivaalit Suomessa

Kesä on täydellistä aikaa nauttia musiikkifestivaaleista! Elämme artikkelin kirjoitushetkellä ikävä kyllä pimeämpää ja kylmempää aikaa vuodesta, mutta miksi et jo suunnittelisi eteenpäin? Jos sinulla on onni olla Suomessa kesäkuukausien aikana, sinua odottaa herkkupala – tarjolla on paljon upeita musiikkifestivaaleja. Tälle sivulle olemme koostaneet muutamia vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti festivaalikokemuksestasi. Lisäksi kerromme sinulle muutamista upeista festivaaleista, joihin kannattaa tutustua.

Vinkit onnistuneeseen festarikokemukseen

1. Saavu ajoissa ja valmistaudu

Jos haluat saada täyden festivaalikokemuksen, on parasta saapua ajoissa paikalle. Näin voit rentoutua ja nauttia ympäristöstäsi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia paikan löytämisestä tai leirin pystyttämisestä. Kun olet saanut leiripaikkasi järjestettyä, käytä aikaa festivaalialueen tutkimiseen ja tutustumiseen. Näin tiedät missä kaikki on, etkä tuhlaa aikaa kuljeskeluun musiikin kuuntelun sijasta!

2. Varmista, että sinulla on mukanasi kaikki tarvittava

Kukaan ei halua jäädä festivaaleille ilman välttämättömiä tavaroita. Pakkaa mukaan aurinkorasvaa, hyönteiskarkotetta, hygieniatarvikkeita, varavaatteita ja muita tarvitsemiasi tavaroita. Esimerkiksi korttipeli voi olla mukavaa ajanvietettä esiintyjien ollessa tauolla! On myös hyvä idea ottaa mukaan käteistä siltä varalta, että paikan päällä ei ole pankkiautomaatteja tai käteinen loppuu kesken. Äläkä tietenkään unohda lippuja!

3. Pidä huolta tavaroistasi

Kun ihmisiä on niin paljon samassa paikassa, tavarat katoavat tai ne varastetaan helposti. Pidä tavaroitasi koko ajan silmällä äläkä jätä niitä vartioimatta. On myös hyvä idea olla ottamatta mukaan mitään liian arvokasta – jätä arvoesineet kotiin, jossa ne ovat turvassa.

4. Muista juoda vettä

Hyvän nestetasapainon ylläpitäminen on tärkeää lämpimänä kesäpäivänä. Ota mukaan oma vesipullo, sitä pystyt tarpeen mukaan festivaalialueen vesipisteissä täydentämään. Huolehdi helteellä myös elektrolyyttien saannista, sillä hikoillessa niitä poistuu kehosta. Nauti siis välillä tavallisen veden sijasta kivennäisvettä.

5. Pidä hauskaa

Tämän pitäisi olla sanomattakin selvää mutta on tärkeää muistaa, että festivaaleilla on kyse hauskanpidosta! Päästä siis irti, tanssi kuin kukaan ei katsoisi ja tee muistoja, jotka säilyvät koko elämäsi. Keikkojen välillä vietä aikaa ystäviesi kanssa hyvän ruuan ja pelien parissa.

Festaripoimintamme

Jos olet musiikin ystävä, Suomi on sinulle oikea paikka. Pienistä ja intiimeistä keikoista massiivisiin ulkoilmatapahtumiin, täältä löytyy musiikkifestivaali jokaiseen makuun. Seuraavaksi muutamia suosituksia siitä, millä festivaaleilla kannattaa käydä.

Porin kansainvälinen jazzfestivaali Pori Jazz on yksi Euroopan suurimmista jazzfestivaaleista ja se järjestetään vuosittain heinäkuussa. Jos olet hyvän musiikin ystävä, et todellakaan halua jättää väliin tätä ainutlaatuista rennon yhdessäolon tapahtumaa.

Jos kaipaat jotain hieman erilaista, mikset tutustuisi Flow Festivaliin? Tässä värikkäässä tapahtumassa yhdistyvät musiikki, taide ja kulttuuri ja se järjestetään Helsingissä vuosittain elokuussa. Flow on täydellinen festivaali niille, jotka kaipaavat nuorekkaampaa menoa ja haluavat kokea jotain hieman erilaista.

Helsingissä järjestetään myös Tuska Open Air Metal Festival tai lyhyemmin Tuska, joka on pohjoismaiden suurin metallifestivaali. Tapahtumassa nähdään monenlaisia metalliartisteja, vakiintuneista pääesiintyjistä nouseviin kykyihin. Jos olet metalli-ihmisiä, Tuskaa ei todellakaan kannata jättää väliin!

Jos etsit perinteisempää suomalaista musiikkifestivaalikokemusta, Ilosaarirock on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Tämä pitkän historian omaava tapahtuma järjestetään Joensuussa heinäkuussa ja se tarjoaa aina vaikuttavan kokoonpanon paikallisia ja kansainvälisiä esiintyjiä.

Ruisrock on toinen hyvin ikoninen suomalainen musiikkifestivaali. Festivaali järjestetään Ruissalon saarella Turussa ja se tarjoaa tyypillisesti sekoituksen rockin, popin ja hiphopin esiintyjiä. Jos kaipaat hauskaa ja juhlavaa tunnelmaa, Ruisrock on ehdottomasti oikea festivaali sinulle

Ja ei muuta kuin ensi kesää suunnittelemaan

Tässä oli oppaamme Suomen musiikkifestivaaleihin! Toivottavasti sait tästä inspiraatiota oman suomalaisen musiikkifestivaaliseikkailusi suunnitteluun. Musiikkimaustasi riippumatta löydät varmasti suomalaisen festivaalin, joka sopii juuri sinulle. Joten mitä vielä odotat? Aloita matkan suunnittelu jo tänään!