Näin Suomen myydyimmästä albumista tuli hitti

Vuonna 2015 Sunrise Avenue julkaisi albumin “Peloton”, josta on tullut Suomen myydyin albumi. Albumi on poikinut useita hittisinglejä, kuten “Hollywood Hills” ja “I Help You Hate Me”. Peloton on yli 100 000 myydyllä kappaleella pelkästään Suomessa todellinen hitti. Mutta miten se saavutti tämän menestyksen? Katsotaanpa.

Kuinka monta kappaletta levyä on myyty Suomessa

Sunrise Avenuen “Peloton”-albumia on myyty Suomessa vuoteen 2016 mennessä yli 100 000 kappaletta. Tämä tekee siitä maan kautta aikojen myydyimmän albumin. Albumi on poikinut useita hittisinglejä, kuten “Hollywood Hills” ja “I Help You Hate Me”.

Mitkä ovat albumin hittisinkut?

Albumin hittisinglet ovat “Hollywood Hills”, “I Help You Hate Me” ja “Heartbreaker”. Näitä kappaleita on striimattu miljoonia kertoja Spotifyssa ja niitä on soitettu paljon radiossa. Ne ovat hyvin tarttuvia ja helppoja kuunneltavia, minkä vuoksi niistä luultavasti tuli niin suosittuja.

Miksi luulet, että albumista tuli hitti

On useita syitä, miksi Pelotonista tuli hitti Suomessa. Ensinnäkin albumi on erittäin tarttuva ja helppo kuunneltava. Toiseksi, singleä on striimattu miljoonia kertoja Spotifyssa ja se on saanut paljon radiosoittoa. Lopuksi Sunrise Avenue on erittäin suosittu bändi Suomessa, ja fanit odottivat heiltä uutta musiikkia. Kaikki nämä tekijät yhdessä tekivät “Pelotonista” menestyksen Suomessa.

Uskon, että kaikki nämä tekijät vaikuttivat osaltaan albumin menestykseen Suomessa. Peloton on loistava albumi kuunneltavaksi autolla ajaessa tai vaikkapa pelatessa suosittua korttipeliä paskahousu, koska kappaleet ovat pirteitä ja motivoivia. Uskon myös, että suomalaiset fanit arvostivat sitä, että Sunrise Avenue otti aikaa uuden albumin julkaisemiseen, sillä he olivat odottaneet sitä useita vuosia.

Ostatko mieluummin albumeja vai lataatko kappaleita yksitellen?

Sekä albumien ostamisessa että kappaleiden lataamisessa yksitellen on hyviä ja huonoja puolia. Kun ostat albumin, saat kokonaisen kokoelman tietyn artistin tai yhtyeen kappaleita. Tämä voi olla hyvä tapa tukea suosikkiartisteja ja osoittaa arvostusta heidän työtään kohtaan. Albumit voivat myös tarjota yhtenäisemmän kuuntelukokemuksen, sillä kappaleet on yleensä järjestetty tiettyyn järjestykseen.

Toisaalta kappaleiden lataaminen yksitellen voi olla kätevämpää, varsinkin jos haluat kuunnella vain yhden tai kaksi kappaletta tietystä artistista. Se voi olla myös halvempaa, koska sinun ei tarvitse maksaa koko albumista. Tämä voi kuitenkin johtaa myös pirstaleiseen kuuntelukokemukseen, sillä et välttämättä kuuntele kaikkia albumin kappaleita.

Suosikkialbumini teini-ikäisenä

Kun olin teini-ikäinen, suosikkialbumini oli Linkin Parkin “Meteora”. Rakastin kappaleiden energiaa ja intensiteettiä, ja luulen, että se todella puhutteli minua tuossa iässä. Se oli myös ensimmäinen levy, jonka ostin omilla rahoillani, joten sillä on minulle paljon tunnearvoa. Suosikkialbumimme kulkevat mukanamme läpi elämän, koska ne auttoivat meitä menemään teini-iän läpi.

Harkitsisitko koskaan levyn tekemistä itse?

Albumin tekeminen on paljon työtä, mutta se voi olla myös hauskaa. Jos olet muusikko, kannattaa ehkä harkita oman albumin tekemistä. Se on loistava tapa ilmaista itseäsi ja jakaa musiikkisi maailman kanssa.

On muutamia asioita, joita sinun on otettava huomioon ennen albumin tekemistä. Ensinnäkin sinulla on oltava hyvä idea albumia varten. Albumin kappaleiden pitäisi sujua yhteen ja kertoa tarina. Sinulla on myös oltava hyviä äänitteitä musiikistasi. Lopuksi sinun on löydettävä joku, joka voi auttaa sinua levyn tuottamisessa ja markkinoinnissa.

Jos aiot tosissasi tehdä albumin, suosittelen, että aloitat kirjoittamalla kappaleita ja äänittämällä ne studiossa. Kun sinulla on hyviä äänityksiä, voit alkaa etsiä tuottajaa ja markkinointitiimiä. Toivottavasti albumistasi tulee menestys!