Myös muusikot sijoittaneet suuria summia kryptovaluuttoihin

Joidenkin selvitysten mukaan 300.000 suomalaista on sijoittanut kryptovaluuttoihin. Se on iso määrä, ottaen huomioon, että esimerkiksi pankit eivät ole suositelleet kryptovaluuttoihin sijoittamista. Myös monet muusikot ovat trendin harjalla sijoittaneet näihin lohkoketjuihin perustuviin tulevaisuuden valuuttoihin.

Monella muusikolla ja taiteilijalla leipä voi olla tiukassa, eikä viime vuodet ole olleet helppoja.  Moni on ollut silti valmis riskeeraamaan ja kokeilemaan onneaan myös kryptojen maailmassa. Joskus tässä voi käydä huonostikin, esimerkiksi Stig (Stig Dogg) on kertonut kadottaneensa Bitcoiniensa osoitteen ja sitä kautta merkittävän summan rahaa.

Moni tarttunut meemikolikoihin

Moni rakastaa meemejä ja moni on hommannut myös meemikolikoita. Tunnettu meemikolikko on esimerkiksi Shiba Inu. Shiba Inun kehitti anonyymi henkilö tai ryhmä vuonna 2020 ja siitä tuli nopeasti hyvin suosittu kryptovaluutta. Shiba Inu on itse asiassa japanialainen koirarotu.

Meemikolikoita pidetään usein aluksi vitsinä, mutta mikäli niiden taustalla on uskottava teknologia, voivat ne saada myös uskottavuutta arvon kehityksilleen. Shiba Inu -kryptovaluutta luotiin Dogecoinin pohjalta ja sen teknologia on ihan varteen otettava jatkuvasti kehittyvien kryptojen ja lohkoketjujen maailmassa.

Jotain näiden meemikolikoiden kursseista kertoo kuitenkin se, että kun selvisi, että Elon Muskilla on Shiba Inu -rotuinen pentukoira, krypton kurssi lähti 40 prosentin nousuun. Kryptovaluutat, ja meemivaluutat eritoten, ovat siis erittäin herkkiä jyrkillekin kurssimuutoksille. Alkuvuosi 2022 oli hankalaa aika Shiba Inulle, mutta kolmannesta kvartaalista lähtien arvostus on pysynyt suunnilleen paikoillaan.

Mikä kryptovaluutoissa on houkutellut sijoittajia?

Muusikoita ja muita ihmisiä on vetänyt kryptovaluuttojen suuntaan monet tekijät. Kryptovaluutat tarjoavat anonymiteettitasoa, jota perinteiset valuutat eivät tarjoa. Ne ovat myös hajautettuja, mikä tarkoittaa, että niihin ei sovelleta samaa sääntelyä kuin perinteisiin valuuttoihin. Jotkut voivat pitää tätä etuna, sillä se antaa heille enemmän valtaa rahoihinsa. Lisäksi kryptovaluuttoja pidetään usein tehokkaampina ja turvallisempina kuin perinteisiä maksutapoja.

Moni siis uskoo niiden teknologiaan sekä lohkoketjujen ja älysopimusten hyödyntämiseen tulevaisuudessa. He näkevät kryptovaluutat myös tapana sijoittaa johonkin uuteen ja innovatiiviseen. Toisaalta moni on myös hypännyt niin sanotusti vain “bandwagoniin”, eli koska kurssit ovat viime vuosina ampuneet ylöspäin, moni on halunnut olla mukana menestyvässä ilmiössä kartuttamassa kirstuaan.

Kryptovaluuttojen arvot ovat erittäin epävakaita ja arvaamattomia, joten muusikoiden ja muiden sijoittajien on syytä olla varovaisia ennen sijoittamista. Kryptovaluuttoihin liittyy usein suuria riskejä, mutta sijoittaminen voi olla erittäin kannattavaa, jos investoinnit tehdään oikein ja tuuria on matkassa. Sijoittaminen kryptovaluuttoihin ei sovellu kaikille muusikoille ja taiteilijoille. Mutta niille, jotka ovat valmiita ottamaan riskin, se voi olla erittäin mielenkiintoinen ja palkitseva kokemus.

Twiitit heilutelleet myös Dogecoinin kurssia

Toinen twiiteistä suuria kasvupyrähdyksiä saanut meemikolikko on Dogecoin. Kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi siitä, Dogecoin kurssi ampaisi ylöspäin noin 30 prosenttia. Tämä osoittaa, kuinka paljon valtaa julkkiksilla ja muilla vaikuttajilla on kryptovaluuttojen hintoihin. Jos siis harkitset sijoittamista kryptoihin, kannattaa olla tietoinen siitä, että sillä, mitä julkkikset sanovat sosiaalisessa mediassa, voi olla suuri vaikutus hintoihin.

Dogecoin ei ole kuitenkaan pelkkä meemi tai vitsi, vaan se soveltuu oikeasti hyvin esimerkiksi nopeutta vaativiin maksutapahtumiin. Se on myös edullinen tapa suorittaa maksuja, joten sillä on olemassa ihan käytännön potentiaalikin.

Esimerkiksi Bitcoinia pidetään monien asiantuntijoiden toimesta liian hitaana arkisiin maksutapahtumiin esimerkiksi lähikaupassa käydessä. Dogecoinin kehittivät insinöörit Jackson Palmer sekä Billy Markus ja sen arvo tätä artikkelia kirjoittaessa on 0,074 euroa.