Itsenäisen levy-yhtiön perustaminen vaatii työtä ja tietoa

Yksi itsenäisen levy-yhtiön perustamisen hyvistä puolista on se, että se tarjoaa enemmän vapautta tutkia erilaisia musiikkigenrejä ja luoda uusia musiikillisia ideoita ilman suuren levy-yhtiön mukanaan tuomia paineita. Sinulla on myös mahdollisuus luoda suhteita artisteihin ja julkaista heidän kappaleitaan ilman välikäsiä. Lisäksi voit asettaa omat parametrit sopimuksille ja jakelusopimuksille ilman, että alan nykyiset säännöt tai standardit velvoittavat sinua varsinaisesti mihinkään.

Alalla ei pärjää ilman verkostoitumista

Riippumaton levy-yhtiö vaatii kuitenkin huomattavaa sitoutumista ja kovaa työtä. On tärkeää rakentaa suhteita muihin alan ammattilaisiin, kuten lauluntekijöihin, tuottajiin ja jakelijoihin. Lisäksi sinun on toki panostettava artistiesi markkinointiin ja promootioon. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon levy-yhtiön perustamiseen liittyvät taloudelliset näkökohdat: saatat joutua investoimaan fyysisten tuotteiden monistamiseen, jos aiot esimerkiksi tuottaa vinyyli- tai CD-muotoja. Mikäli haluaa kartuttaa pääomaa levy-yhtiön perustamista varten, kannattaa tutustua virtuaalivaluuttoihin ja niillä tienaamiseen osoitteessa virtuaalivaluutat.net.

Sub Pop Records näyttää esimerkkiä, että itsenäinenkin levy-yhtiö voi menestyä

Jos päätät perustaa itsenäisen levy-yhtiön, sinun on toteutettava useita toimenpiteitä. Ensinnäkin sinun on rekisteröitävä yrityksesi ja pyydettävä ammattiapua oikeudellisissa asioissa, kuten sopimuksissa ja verotuksessa. Sinun on myös tutkittava musiikkiteollisuutta – tutustu eri genreihin, kartoita potentiaalinen yleisö ja laadi toimintasuunnitelma. On myös tärkeää laatia budjetti, kehittää markkinointistrategia ja luoda suhteita alan keskeisiin ammattilaisiin.

On siis täysin mahdollista menestyä riippumattomassa levy-yhtiöbisneksessä, vaikka se vaatii huomattavaa omistautumista ja ahkeraa työtä. On olemassa tunnettuja riippumattomia levy-yhtiöitä, kuten Sub Pop Records ja 4AD, jotka ovat saavuttaneet suurta menestystä alalla. Oikealla strategialla, intohimolla ja sitoutumisella on mahdollista rakentaa kannattava levy-yhtiöyritys.

Suurilla levy-yhtiöillä on puolensa

Toisaalta sopimuksen tekeminen suuren levy-yhtiön, kuten esimerkiksi Universal Music Groupin, kanssa voi tuoda lukuisia etuja. Suurilla levy-yhtiöillä on käytössään valtavat resurssit promootioon ja markkinointiin sekä suhteet radioasemiin ja muihin musiikkiteollisuuden tärkeimpiin yhteyshenkilöihin. Allekirjoittamalla sopimuksen suuren levy-yhtiön kanssa voit myös saada artisteillesi paljon suurempia ennakkomaksuja kuin riippumattomalta levy-yhtiöltä. Huonona puolena voidaan todeta se, että suurilla levy-yhtiöillä on enemmän määräysvaltaa musiikkisi suhteen ja saatat joutua luopumaan luovasta vapaudestasi saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn sopimuksesta niiden kanssa.