Opi paskahousu säännöt helposti verkossa

Paskahousu on hyvin suosittu peli Suomessa, joka on kiinnostanut monia pelaajia jo hyvin kauan aikaa. Se on yksi suosituimmista peleistä korttipelien kategoriassa, mikä kertoo hyvin paljon siitä, kuinka suosittu peli on kyseessä.

Jos et ole pelannut paskahousua hetkeen, sinun tulee tietenkin selvittää, miten peliä pelataan. Sama tietenkin pätee silloin, jos et ole ikinä pelannut peliä. Tämä artikkeli tulee auttamaan sinua juuri tässä asiassa. Se esittelee aivan kaiken pelistä, kertoen, mikä on pelin tavoite ja miten sitä pelataan. Siten sinun tulee olemaan helppoa aloittaa pelin pelaaminen seuraavan kerran.

Paskahousu sopii monille pelaajille

Nimestään huolimatta, paskahousu sopii oikeastaan kaikille pelaajille. Se on tarpeeksi yksinkertainen nuoremmille pelaajille, mutta tarpeeksi haastava  kokeneille pelaajille. Tämän ansiosta se sopii todellakin kaikenlaisille pelaajille pelattavaksi. Peliin voi osallistua kolmesta viiteen pelaajaa. Toisin sanoen tämä voi hieman rajoittaa sitä, mihin tilanteisiin peli sopii.

Peliä voidaan pelata muun kokoisten ryhmien kanssa, mutta nämä ovat huomattavasti paras koko pelin pelaamiseen. Siinä tapauksessa, että etsit tarkoituksella peliä esimerkiksi kahdelle pelaajalle, sinun kannattaa tutustua muihin mahdollisuuksiin. Esimerkiksi ristiseiska on peli, joka sopii täydellisesti kaikenkokoisille peli ryhmille.

Mikä on paskahousun tavoite

Pelaajien tavoite paskahousussa on hyvin yksinkertainen. Heidän pitää yksinkertaisesti päästä eroon korteista ennen muita pelaajia. Pääsemällä eroon korteista ennen muita, he voittavat pelit. Asia, mikä on kuitenkin hieman yllättävä liittyen juuri paskahousuun on se, että voitto ei ole kaikista tärkein asia. Sen sijaan kaikista tärkeintä on se, että et tule aivan viimeiseksi pelissä.

Jos nimittäin päädyt aivan viimeiselle sijalle ja häviät koko pelin, sinut nimitetään paskahousuksi. Kukaan ei tietenkään halua olla paskahousu. Siitä syystä kaikki pyrkivät siihen, että he eivät häviä aivan kokonaan, vaikka he olisivat esimerkiksi toiseksi viimeisiä pelaajia pelissä.

Miten peli alkaa?

Peli alkaa tietenkin korttien jakamisesta. Kaikille pelaajille jaetaan viisi korttia. Voit kuitenkin huomata, että tämä korttien määrä voi kasvaa huomattavan paljon suuremmaksi. Sille, kuinka monta korttia sinulla voi olla kädessä ei ole oikeastaan ollenkaan kattoa. Siten se voi olla huomattavasti korkeampi kuin tämä viisi. Niin kauan kun pakassa on kortteja, pelaajilla tulee olla aina vähintään viisi korttia kädessään. Toisin sanoen he saattavat joutua myös nostamaan  pakasta kortteja.

Kun viisi korttia on jaettu, pelaajat katsovat, kenellä on eniten kolmosia. Tämä tietenkin tapahtuu näyttämättä muille kortteja. Se, kenellä on eniten kolmosia aloittaa pelin. Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on yhtä paljon kolmosia kädessään, pelin aloittaa se pelaaja, joka on etukädestä ensimmäisenä.

Jos kenelläkään ei ole kolmosia, katsotaan kenellä on eniten nelosia ja niin edelleen. Se, joka aloittaa pelaamisen aloittaa tämän kortin pöytään. Esimerkiksi aloittava pelaaja asettaa kolmosen ensimmäisenä pöytään. Sen jälkeen kierros jatkuu myötäpäivän suunnassa.

Pelin kulku

Kun peli on alkanut jokaisen pelaajan tulee asettaa yksi kortti kerrallaan pöytään. Asetetun kortin pitää olla aina vähintään yhtä suuri kuin pöydällä oleva kortti. Siten esimerkiksi kolmosen päälle pitää asettaa vähintään kolmonen. Kuvakortteja voidaan asettaa vasta sitten, kun pöydälle on asetettu kasi.

Jos pelaaja ei voi asettaa pinoon kortteja, he voivat nostaa koko pinon. He voivat kokeilla ennen onneaan, jos he niin haluavat tehdä. Tämä tarkoittaa sitä, että he nostavat pakasta yhden kortin ja yrittävät pelata sen suoraan pinoon. Jos kortti ei kuitenkaan sovi pinoon, heidän pitää nostaa aivan koko pakka itselleen.

Paskahousun pino voidaan kuitenkin myös kaataa. Tämä onnistuu joko pelaamalla ässä tai kymppi riippuen siitä, mikä on pinossa päällimmäisenä. Jos päällimmäinen kortti on numerollinen, kymppi kaataa sen. Jos kortti on kuvallinen, pino kaatuu ässällä. Näiden lisäksi pino voidaan kaataa pelaamalla neljä saman numeroista korttia. Paskahousussa on myös erikoiskortti, kakkonen. Se voidaan pitää minkä vain kortin, paitsi kaadon, päälle. Lisäksi sen päälle voidaan pistää vain kakkonen.

Valepaska on hyvin suosittu vaihtoehto

Jos kaipaat vielä enemmän jännitystä paskahousun pelaamiseen, voit kokeilla valepaskaa. Kyseessä on muuten samanlainen peli, paitsi että kortit pelataan kuvapuoli alaspäin. Näin pelaajat voivat valehdella siitä, minkä kortin he ovat asettaneet. Muista kuitenkin, että jos joku epäilee sinun valehtelevan, ja valehtelit viimeisen kortin, joudut nostamaan koko pinon. Toisaalta, jos sinua epäillään turhaan, sinua epäillyt henkilö joutuu nostamaan koko pinon.