The Weeknd

th weeknd

The Weeknd eli Abel Makkonen Tesfaye on etiopialais-kanadalainen muusikko, joka tuottaa lähinnä R&B tyylistä musiikkia. The Weeknd on syntynyt 16. helmikuuta 1990 Ontariossa, Kanadassa.

Vuonna 2010 The Weekend julkaisi kolme kappaletta Yotubessa nimettömänä, jotka olivat House of Balloons, Thursday ja Echoes of silence. 2011 vuonna The Weekend julkaisi Trilogyn, joka sisältää kaikki kolme aiemmin julkaistua kappaletta sekä lisäksi kolme uutta kappaletta.

The Weekndillä on myös oma levy-yhtiö XO, jonka kautta hän on julkaissut levynsä. Artisti on tehnyt yhteistyötä myös levy-yhtiö Republic Recordsin kanssa. Artistin ensimmäinen julkaistu albumi on Kissland, jossa on muun muassa kappaleet Kiss Land ja Live For. Artistin kolmas albumi, joka on nimeltään Beauty Behind the Madness oli ensimmäinen artistin levy, joka pääsi US Billboard 200-listalle. Tältä albumilta löytyvät The Hills, Can’t Feel My Face ja Earned It, joka on tunnettu myös 50 Shades of Grey -elokuvassa. Kun artistin kappale soi tässä erittäin suositussa elokuvassa, se tuli heti kaikkien tietoisuuteen.

Vuonna 2016 artisti julkaisi neljännen albuminsa, joka on nimeltään Starboy. Albumi sisältää muun muassa huippusuositun kappaleen ”Starboy”, joka nousi heti Billboard Hot listan ensimmäiseksi.

The weeknd 2

The Weeknd vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja hänen on määrä esiintyä Blockfesteillä 1. heinäkuuta 2017. Tuolloin Blockfest järjestetään Helsingin Kaisaniemessä ja se viettää kymmenenvuotisjuhlavuotta. Muita esiintyjiä festareilla on muun muassa yhdysvaltalaisartisti Bryson Tiller sekä suomalaiset JVG, Evelina, Kasmir ja Kube.

The Weeknd tunnetaan erityisestä tyylistään sekä hunajaisesta äänestään. Mediassa kiertää myös vitsi artistin karismasta. Vitsin mukaan artisti Drake saa naisen itkemään ex-poikaystävän perään, mutta The Weeknd vie tämän vielä astetta pidemmälle ja saa naisen itkemään sellaisen miehen perään, kenestä hän ei vielä edes tiedä.