Beyoncé

beyonce

Beyoncé on yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista artisteista, ja hänen tyylilajeihinsa kuuluu enimmäkseen pop sekä R&B. Musiikin lisäksi tämä kaunotar on myös näyttelijä ja muotisuunnittelija. Texasista alunperin kototoisin Beyonce oli myynyt vuoteen 2011 mennessä jopa noin 75 miljoonaa levyä.

Beyoncen ääni on ainutlaatuinen, sillä hän kykenee laulamaan pitkiä, monimutkaisia melismoja ja juoksutuksia täysin virheettömistä. Hänen äänialansa käsittää jopa neljä oktaavia. Beyoncen esikuva on muun muassa Michael Jackson, Mariah Carey, Diana Ross sekä Whitney Houston.

Beyonce tuli ensin tutuksi perustamansa yhtyeen Destiny’s Child ansiosta, ja tämän trion kaksi muuta laulajaa olivat Kelly Rowland sekä Michelle Williams. Destiny’s Child teki uransa aikana 52 miljoonaa albumia ja myi niitä maailmanlaajuisesti. Tämä trio voitti myös Grammy – palkintoja R&B – kategoriassa. Vuonna 2005 yhtye kuitenkin hajosi, sillä sen jäsenet halusivat lähteä omille soolourilleen.

beyonce show

Beyoncen sooloura alkoi loistokkaasti hänen ensimmäisesti sooloalbumistaan Dangerously in Love. Tältä albumilta tuttu Crazy in Love nousi yhdeksi vuoden 2003 suurimmaksi hitiksi, ja levyltä löytyi myös muita suosittuja hittejä. Vuonna 2006 Beyonce julkaisi uusimman singlensä Deja Vu, joka kuului B’Day – albumille. Tältä levyltä löytyy muun muassa tuttu duetto Shakiran kanssa; ’’Beautiful liar.’’ Vuonna 2010 Beyonce teki upean ennätyksen voittaessaan jopa 6 palkintoa. Hänet palkittiin tällöin parhaasta laulusta, lauluesityksestä ja esimerkiksi parhaasta ajankohtaisesta R&B – albumista. Vuonna 2016 Beyonce julkaisi viimeisimmän singlensä ’’Formation’’ albumilta ’’Lemonade’’. Hän myös esitti kyseisen singlen vuoden 2016 Super Bowlissa.

Mikäli tarkastellaan Beyoncen yksityiselämää, hän on naimisissa hip hop – muusikko Jay-Z:n kanssa. Hän synnytti esikoisensa vuonna 2012 ja vuonna 2017 Beyonce paljasti odottavansa kaksosia.

Beyonce on yksi maailman kuuluisimmista ja lahjakkaimmista laulajista. Hän on varmasti monen esikuva, ja hän varmasti kasvaa vieläkin suuremmaksi legendaksi elämänsä aikana.