Sziget festivaali

Sziget festivaali on viime vuosikymmeninä muodostunut yhdeksi Euroopan suurimmista, ja suosituimmista musiikkifestivaaleista. Sziget järjestetään Unkarissa, saarella, joka sijaitsee Budapestissa. Vuonna 2011 Sziget festivaali, valittiin Euroopan parhaaksi festivaaliksi. Tänään kerromme, mistä tässä jättimäisessä musiikkitapahtumassa on kyse.

Festivaali kestää niinkin pitkään, kuin viikon ajan. Tänä vuonna kyseinen festivaali alkaa ensi viikolla. Kuten joka vuosi, tänäkin vuonna esiintyjinä on todellisia huippuartisteja ympäri maailmaa, ja esiintyjiä kylllä riittää, jopa satoja. Mukana on myös paljon vähemmän tunnettuja musiikkikokoonpanoja, jotka saavat elämänsä tilaisuuden, päästessään esiintymään tällaiseen kymmenien, ellei satojen tuhansien kävijoiden tapahtumaan. Festivaali on hyvä tilaisuus, myös tutustua unkarilaisiin artisteihin, joita festivaalilla nähdään kymmeniä. Näin iso musiikkitapahtuma tarjoaa täysin ainutlaatuisia musiikkikokemuksia kaikille kuulijoille, sillä esiintyjiä on niin paljon, että kaikille kuulijoille löytyy taatusti paljon omia suosikkeja. Tässä muutamia tämän vuoden esiintyjiä:

  • Sia on australialainen laulaja ja lauluntekijä, joka on ollut musiikkibisneksessä jo parinkymmenen vuoden ajan. Soolourallaan hän on julkaissut seitsemän albumia, sekä ollut mukana monien muiden artistien kappaleilla, esimerkiksi David Guettan kappaleilla Titanium, sekä She Wolf, ja Flo Ridan biisillä Wild Ones. Sia on myös tehnyt paljon musiikkia muille tunnetuille artisteille, kuten esimerkiksi Rihannalle, Katy Perrylle, sekä Maroon 5:lle.
  • Tinie Tempah on myös yksi festivaalin esiintyjistä, joka tunnetaan tekemästään rap-musiikista. Hän on myös tehnyt yhteistyössä monien artistien kanssa, musiikkia. Viimeisin artistin hiteistä, oli Jess Glynnen kanssa yhdessä tehty biisi, Not Letting Go. Myös Jess Glynne esiintyy Sziget festivaalilla.
  • Years & Years on englantilainen yhtye, joka tekee elektronista poppia. Yksi Years & Years -yhtyeen tunnetuimmista kappaleista on viime vuonna julkaistu Shine. Menestystä on koitunut myös singleille King, sekä Eyes Shut.
  • Suomalaisena vahvistuksena, festivaalilla esiintyy musiikkikokoonpano Värttinä, joka koostuu suomalaisista naislaulajista. Värttinä on kiertänyt maailmaa jo 1990-luvulta saakka. Yhtye on keskittynyt suomalaiseen kansanmusiikkiin, ja se on perustettu jo vuonna 1983.
  • Yksi nykyajan suurimmista pop-tähdistä, Rihannakin saapuu paikalle. Jokainen varmasti tietää, ainakin joitain tämän Barbadokselta ponnahtaneen laulajan biiseistä.
  • The Lumineers on yhdysvaltalainen yhtye, joka on mukana Sziget festivaalilla tänä vuonna. The Lumineers, tunnetaan folk rock -tyylisestä musiikista, jota yhtye on tehnyt, jo vuosien ajan.

sziget1

Tällä festivaalilla, joko viiden tai 7 päivän lipun ostaminen, oikeuttaa majoittumiseen festivaalisaaren alueella. Ilmainen vaihtoehto on tuoda oma teltta, ja nukkua siellä. Saatavilla on myös ostettavia telttoja, valmiiksi pystytettyjä telttoja, festivaalialueelle pystytettyjä huoneita, jotka vastaavat hotellimajoitusta, sekä muutamia muita vaihtoehtoja. Saatavilla on suihkut sekä vessat, leirintäalueella. Totta kai, saatavilla on myös useita eri lippuvaihtoehtoja, joten jos haluat vain olla yhden päivän, tai nähdä vain yhden artistin, sekin on mahdollista, ja tulee huomattavasti halvemmaksi. Festarikokemusta ei kyllä voi verrata siihen, että olisi paikalla koko viikon, tai viiden päivän ajan. Se on varmasti täysin ainutkertainen kokemus, ja suosittelen kyllä kokeilemaan. Mikäli sinulla sattuu olemaan lomaa, nappaa ystäväsi mukaan, ja suuntaa festivaalille. Tänä vuonna se ei valitettavasti enää taida onnistua, sillä lähes kaikki liput ovat loppuunmyytyjä. Hyvällä tuurilla, voit toki löytää lipun itsellesi, vielä tällekin vuodelle, etsimällä esimerkiksi Ticketswap-sivustolta, jossa ihmiset myyvät tarpeettomiksi käyneitä lippuja. Kattavan tietopaketin, oikeastaan kaikesta, mitä festivaalista tulee tietää, voi löytää helposti festivaalin omilta nettisivuilta. Ne ovat selkeät, ja kaikki oleellinen on kasattu kätevästi, Info-sivulle. Toivottavasti tämänkin vuoden festivaalista tulee yhtä loistava, kuin aikaisempina vuosina.