Spotify

Erittäin mukavaa perjantaita kaikille! Välillä tuntuu olevan vaikeaa löytää uutta musiikkia kuunneltavaksi. Onko teillä sama ongelma kuin minulla? Tätä ongelmaa ei ole ollut onneksi enää sen jälkeen, kun aloin käyttää Spotifyita. Nykyään se kuuluu osana jokaiseen päivääni, ja lähes tulkoon kaiken uuden musiikin löydän Spotifyista, jonka syövereihin on helppo hukkua kuuntelemaan hyvää musiikkia tunneiksi.

spotify1

Mikä on Spotify?

Spotify on alunperin ruotsalainen musiikintoistopalvelu, jonka avulla voi kuunnella kymmeniä miljoonia kappaleita. Palvelu on saatavilla Australiassa, Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa ja miltei kaikissa Euroopan maissa. Spotify on ilmainen, mutta ilmaisversion kuuntelussa on joitakin rajoituksia, esimerkiksi mobiilisovellusta koskien. Ilmaisessa Spotifyissa saa kuunnella myös jatkuvasti mainoksia, noin muutaman biisin välein. Spotifyita voi käyttää niin mobiililaitteen sovelluksen kautta, kuin tietokoneelle ladattavalla ohjelmalla, ja nykyisin myös nettiselaimen kautta, sillä Spotify tarjoaa myös web-version ohjelmastaan, mikä on hyvä valinta silloin, kun Spotifyn ohjelma ei ole yhteensopiva sinun tietokoneellesi, tai jos et halua ladata sitä koneellesi.

Spotify tarvitsee pääasiallisesti internet-yhteyden toimiakseen, mutta esimerkiksi mobiililla voi maksullisessa, eli Spotify Premium -versiossa ladata kappaleita, tai soittolistoja puhelimeen niin, että niitä on mahdollista kuunnella ilman tarvittavaa nettiyhteyttä. Tämä on oiva toiminto, ja on pelastanut monet tylsät lentomatkat ainakin minulla. Lentokoneissa kuin ei vielä ainakaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ole nettiyhteyttä. Spotfyista löytyy soittolista jokaiseen tilanteeseen, ja teemaan, ja sovellus on jopa niin fiksu, että joka viikko se ehdottaa käyttäjälleen uusia kappaleita kuunneltavaksi, jotka valitaan jokaiselle henkilökohtaisesti analysoimalla sitä, mitä käyttäjä yleensä kuuntelee, ja mitä hän on tallentanut omaan musiikkiin. Lataa ohjelma täältä.