Saksalaista musiikkia

Jokainen tietää Rammsteinin, mutta kuinka moni osaa nimetä saksalaisen musiikin nimiä, enemmän kuin kaksi? Ei kovinkaan moni, varsinkaan sellaisia, jotka ovat pinnalla juuri nyt. Minä rakastan kuunnella muutakin kuin englanninkielistä musiikkia, sillä se on sivistävää, ja pidän vieraskielisen musiikin kuuntelua, erittäin hyvänä keinona oppia uutta kieltä. Musiikkikappaleissa esiintyy paljon erilaista arkipäiväistä sanastoa, ja sanat jäävät yleensä myös paljon paremmin mieleen musiikkikappaleista, kuin esimerkiksi kirjasta pänttäämällä. Haluaisin esitellä muutaman artistin, jotka ovat suosittuja Saksassa, juuri nyt.

Mark Foster

Mark Foster on saksalais-puolalainen laulaja ja lauluntekijä. Hänen äitinsä on kotoisin Puolasta, ja isänsä saksalainen. Vuodesta 2007 alkaen musiikkia tehnyt artisti, on tänä vuonna palannut uudella hitillään, joka kantaa nimeä “Wir sind Groß”. Voit kuunnella hitin alapuolelta. Viime vuonna Mark Foster lyöttäytyi yhteen Felix Jaehnin kanssa, mutta molemmat tekevät samalla omaakin musiikkia. Heidän ensimmäinen singlensä oli “Stimme”, joka saavutti suosiota Saksassa ja Itävallassa

Max Giesinger

Max Giesinger on saksalainen laulaja, joka tuli tunnetuksi Saksan, The Voice of Germany -ohjelmasta. Hänen ensimmäinen singlensä oli, vuonna 2012 ilmestynyt cover, Coldplayn kappaleesta “Fix you”. Sittemmin Max Giesinger on tehnyt omaa musiikkia. Uusin hänen kappaleistaan on tämän vuoden huhtikuussa ulos tullut “80 Millionen”. Kappale saavutti heti aseman Saksan top 50 -listalla, ja pysyttelee siellä edelleen. Kuuntele kappale videolla.

https://www.youtube.com/watch?v=Djnzvff7A4Q

https://www.youtube.com/watch?v=MP8DRaj730Y