Sanni – nuori monilahjakkuus

Suomalainen artsti Sanni on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt näkyä televisiossa ja elokuvassa, julkaista kaksi albumia, ja hänet on myös vastikään palkittu Emma-gaalassa. Sanni palkittiin vuoden 2015 naissolistina sekä kappale 2080-luvulla palkittiin vuoden 2015 parhaana kappaleena.

Kuka on Sanni?

Sanni Kurkisuo on 22-vuotias suomalainen laulaja, lauluntekijä, ja näyttelijä. Hän on alun perin kotoisin Lohjalta, ja käyttää taiteilijanimenään pelkkää etunimeä Sanni. Nainen on ollut kiinnostunut musiikista jo pienestä pitäen, ja hän onkin harrastanut viulunsoittoa jo 5-vuotiaasta saakka, ja käynyt musiikkilukion Helsingin Sibelius-lukiossa.

Ura

Sanni on vuonna 2012 esiintynyt elokuvassa Miss Farkku Suomi, yhdessä elokuvan päärooleista. Samana vuonna Sanni oli mukana suomalaisen artistin Asteen singlellä nimeltään ”Pumppaa”. Sen jälkeen hän on ollut naisäänenä muun muassa Robinin kappaleessa ”Miten eskimot suutelee?”. Kolme vuotta sitten, keväällä 2013 on ilmestynyt ensimmäinen single ”Prinsessoja ja astronautteja” sekä muutamaa kuukautta myöhemmin levyn toinen single ”Jos mä oon oikee”. Sannin esikoisalbumi julkaistiin syksyllä 2013, ja se nousi Suomen virallisen albumilistan yhdeksännelle sijalle. Sannin toinen albumi Lelu ilmestyi keväällä 2015. Albumin single ”2080-luvulla” oli hitti, joka viimeistään toi Sannin koko Suomen tietoisuuteen, sillä se oli jopa 12 viikon ajan Suomen soitetuin kappale. Loppuvuodesta 2015 Sanni esiintyi sarjan Vain elämää neljännellä tuotantokaudella. Tämän vuoden Emma-gaalassa Sanni palkittiin vuoden 2015 naissolistina sekä kappale 2080-luvulla palkittiin vuoden 2015 parhaana kappaleena.

Sanni on kiinnostava artisti. Hän kirjoittaa kaikki sanoituksensa itse, ja onkin City-lehden haastattelussa sanonut sanotustensa olevan suoraan omasta elämästään. Sannista suorastaan hehkuu aitous sekä lahjakkuus. Nuori nainen leikittelee sanoituksilla kappaleissaan, ja ne ovat todella fiksuja. Tänä vuonna ilmestynyt kappale ”Että mitähän vittua” on kohauttanut koko Suomea jo provosoivalla nimellään. Kappale jatkaa nerokkaiden sanoitusten sarjaa, ja biisi on aivan toista mitä nimi antaa odottaa.

Alta pääset katsomaan Sannin musiikkivideon kappaleelle “2080-luvulla”.