Ruger Hauer – kantaaottavaa räppiä!

ruger hauer

Ruger Hauer on kolmen suomalaisen räppärin ( Paperi T, Pyhimys sekä Tommishock‘n) yhteinen missio, jossa tulee esille muusikoiden sisäisen maailman ja ajattelun laajuus. Musiikin lyriikat ovat suhteellisen kantaaottavia ja tämä musiikki ei todellakaan ole sitä niin kutsuttua hissimusiikkia. Esille otetaan asioita, joita pitääkin käsitellä eri tavoin, oli tapana sitten dokumentti, kirjallisuus tai Ruger Hauer’in tapauksessa musiikki.

Uusi julkaisu Mature näki päivänvalon keväällä 2016 ja musiikki oli selkeästi monen kuuntelijan mielestä keventynyt. Kuitenkaan sisältö ei, sillä nyt vain yhtyeen inhorealistinen tyyli, on puettu erillaisiin vaatteisiin kuin ennen. Tämä uusi julkaisu eroaa myös siinä edellisistä, että tämä on tehty yhteistyössä Regina-yhtyeen kanssa.

Sekin kertoo omanlaisestaan rohkeudesta musiikin saralla, että tämä bändi ei ole lähtenyt lokeroimaan itseään selkeästi jonkun tyylisuunnan edustajaksi, vaan on päättänyt rohkeasti kokeilla uutta ja rikkoa rajoja.

Ruger Hauer tekee musiikkia myös selkeästi vain ja ainoastaan taiteelliselta pohjalta, kalastelematta suuren yleisön suosiota. Tämä tekeekin musiikista niin kiehtovaa, kun bändi ei ole kiinnittänyt itseään mihinkään tiettyyn genreen, vaan antaa tavallaan flown viedä, eli on hyvällä tavalla arvaamaton.

Levyn aiheet käsittelevät Ruger Hauermaiseen tyyliinsä elämän syvällistä puolta ja tämä julkaisu tarkemmin ottaen, elossa pysymisen vaikeutta. Levyllä näkyy yhtyeen muusikoiden iän karttuminen ja sen vaikutuksien pohtiminen.

Syy miksi Ruger Hauer viehättää monia on varmasti sen selkeästi välittämä asennemaailma siitä, että ei pyritä miellyttämään ketään, vaan tehdään sitä omaa juttua juuri niin kuin se itsestä tuntuu parhaalta. Hyvin tätä bändiä kuvaa Paperi T’n kiteytys asiasta, tavoitteena Ruger Hauerilla on ennenkaikkea haastaa ihmiset!