Ricky Martin

Ricky Martin on yksi maailman suosituimpia latinopopin esittäjiä, ja hänen tyylilajeihinsa kuuluu pop, rock sekä reggae. Oikealta nimeltään Enrique Martin Morales on vuonna 1971 syntynyt Puerto Ricolainen laulaja, näyttelijä sekä kirjailija. Hän on julkaissut monia erilaisia albumeita, ja karismaattisuudellaan hän on valloittanut suuren fanijoukon itselleen.

rickymartin

Poikabändistä yhdeksi maailman suosituimmaksi artistiksi

Ricky Martin on ollut musikaalinen on lapsesta saakka, ja hän lauloi nuorena paljon kuorossa. 12-vuotiaana hän pääsi jäseneksi poikabändiin, joka oli nimeltään Menudo. Kyseinen poikabändi oli suosittu Latinalaisessa Amerikassa, mutta myöhemmin Martin erottiin yhtyeestä tullessaan 17-vuotiaan ’’yli-ikäiseksi’’. Ricky Martin lähti yrittämään soolouraansa New Yorkiin vuonna 1989, mutta aluksi menestystä ei tapahtunut. Hän päätti kuitenkin muuttaa Meksikoon, jossa hän julkaisi kaksi ensimmäistä albumiaan, jotka menestyivät Meksikossa hyvin. Ricky Martin lähti koittamaan rohkeana toista valloitusta Los Angelesiin, jossa hän pääsi esiintymään General Hospital – nimiseen saippuaoopperaan. Los Angelesissa hän julkaisi vielä kaksi espanjankielistä albumia, jonka jälkeen hänen suosionsa kasvoi huimasti ja hänet kiinnitettiin Les Miserables – musikaaliin Broadwaylle.

rickymartin2

Mikä teki Ricky Martinista sitten tähden Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa? Vuonna 1999 Martin julkaisi ensimmäisen englanninkielisen sooloalbuminsa nimeltä Ricky Martin. Levyltä löytyi kappale Livin’ la Vida Loca, johon Pohjois-Amerikka ja Eurooppa hullaantui, ja näin hänen suosionsa nousi räjähdysmäisesti myös muualla maailmassa. Myöhemmin hän on tehnyt muun muassa seuraavat albumit:

  • Sound Loaded (2000)
  • Almas del Silencio (2003)
  • Life (2005)
  • Música + Alma + Sexo (2011)
  • A Quien Quiera Escuchar (2015)

Tänä päivänä Ricky Martin on ehtinyt saamaan suuren suosion yhtenä maailman suosituimpana laulajana, tehnyt konsertteja ympäri maailmaa ja voittanut upeita palkintoja.